739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten in Belgie doneren bloed

Dinsdag 16 oktober 2012 - Merely van der Drift

Er zijn te weinig bloeddonoren op dit moment. Donororganisaties proberen daarom zo veel mogelijk mensen via verschillende manieren te werven. Een van die organisaties is Vzw Bloedserieus. Iedereen van 18 tot 70 jaar die voldoet aan de eisen mag zich aanmelden om bloed te doneren.

Er zijn verschillende eisen. Zo mag je, natuurlijk, geen aids of andere ziektes en aandoeningen hebben, niet net bevallen of geopereerd zijn of aan de drugs zijn. Logische dingen dus. Vzw Bloedserieus is actief in zes steden in BelgiŽ. In Antwerpen, Brussel, Diepenbeek, Gent, Kortrijk en Leuven kan je je bloed laten afnemen voor een goed doel. †In totaal zijn er 21 bloedverzamelsessies.

Vwz Bloedserieus probeert ook studenten te werven. Vanaf dinsdag 16 oktober gaat in de grootste studentensteden de campagne weer van start. Tijdens deze campagne willen ze de studenten ‘enthousiast’ maken om bloed te donoren en proberen hun over te halen om te blijven doneren, ook na hun studie. Elk jaar verkleint het aantal donoren met 10 procent. Deze mensen stoppen om verschillende redenen ermee. Het is dus belangrijk dat er ook weer donoren bij komen, anders is er straks bloed te weinig.

Het doel van Vzw is het halen van 16.500 donaties. Ze hebben er nu 7.600. Meer dan de helft van het verwachte aantal bloeddonoren moet dus nog overgehaald worden. Om te prikken hoeven de studenten niet ver te gaan. Het wordt gewoon op de campussen en scholen gedaan.

Bron: ††† bloedserieus.be
††††††††††††††† †standaard.be †

Trefwoorden:

Studenten België Donor