740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten krijgen les in geld

Vrijdag 7 februari 2014 - Sanne Hofman

Meer dan 160.000 jongeren geven aan dat zij vaak te maken hebben met betaalproblemen. Hier moet iets aan gedaan worden, dat vinden ook verschillende brancheorganisaties. Duizenden mbo studenten krijgen daarom deze week budgetles.

De budgetlessen zijn bedoeld om de studenten te leren hoe zij met geld om moeten gaan. Zij leren hoe zij minder kunnen uitgeven, hoe zij financiŽle problemen kunnen voorkomen en wat zij moeten doen om uit de schulden te raken.


De geldlessen zijn een initiatief van de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening NVVK. Medewerkers van deze organisatie geven de budgetlessen aan ruim 3000 mbo studenten. Een andere initiatiefnemer van dit project is de stichting WWJB (Weet Wat Je Besteedt). De lessen zijn afgelopen woensdag van start gegaan op het ROC Mondriaan in Den Haag.


Tijdens de lessen wordt de mbo’ers gevraagd om te kijken naar hun eigen koopgedrag. Hiervoor gebruiken zij een programma genaamd: de Shop Mood Meter. Dit programma test of de studenten geld uitgeven om goed in de smaakt te vallen bij anderen of uit verveling.


Wat vooral het doel is van deze actie is het onder de aandacht brengen van schulden en de gevolgen daarvan. Het is belangrijk dat het thema ‘schulden’ voor jongeren bespreekbaar wordt. Ook is het belangrijk dat zij leren hoe zij het best met geld om kunnen gaan. Thea Hazel-Stals, directeur van stichting WWJB, zegt: “Praten over schulden is een taboe en dat willen we doorbreken.”


Bron: Telegraaf