800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten kunnen besparen op mobiele kosten

Vrijdag 14 oktober 2016 - Gast

Veel elke student is het een must tegenwoordig; het hebben van een goede smartphone en dan het liefst natuurlijk tegen een scherpe prijs. Dit is in sommige gevallen niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer de student de nieuwste telefoon (zoals een iPhone 7) wilt. Er zijn echter wel een aantal praktische tips om op de maandelijkse kosten van een smartphone te besparen. Wij hopen je voldoende te informeren, zodat het abonnement in de toekomst bij je inkomsten als student past.

Ligt er al een telefoon in het studentenhuis?

Het kan zomaar zat dat er thuis nog een geschikte telefoon ligt, welke ook nog eens de benodigde specificaties heeft. In dit geval kunnen de maandelijkse kosten aanzienlijk worden gedrukt. Bij het al in bezit hebben van een telefoon hoeft er namelijk enkel nog een sim only abonnement afgesloten te worden. Bij dit type abonnementen wordt er maandelijks een bedrag betaald voor de grootte van het abonnement, maar zijn er verder geen kosten aan het afbetalen van een telefoon. Voor studenten is dit ideaal, want als student heb je vaak goed inzicht in de

 

Hoe kies ik het goede abonnement?

Natuurlijk hebben veel studenten als doel om een goedkoop telefoon abonnement af te sluiten. Dit komt doordat er veel waarde wordt gehecht aan een kwalitatieve (en relatief nieuwe) smartphone in combinatie met veel data, want dit wordt nogal intensief gebruikt door studenten. Om tot een goede keuze te komen doe jij als student er goed om te vergelijken. Natuurlijk moet er allereerst een abonnement worden uitgekozen, maar hierna is het tijd om te vergelijken.

Vergelijken moet natuurlijk aan de hand van de maandelijkse kosten, maar ook de grootte van het abonnement moet bekeken worden en de voorwaarden van de aanbieder. Bij de aanbieders doet je er ook goed aan om de kleinere spelers op markt mee te nemen, want dit zijn over het algemeen prijsvechters. Doordat zij op het gebied van bekendheid niet mee kunnen met de grote bedrijven zullen zij door het hanteren van lage prijzen klanten trekken.

Ook kan het financieel aantrekkelijk zijn door abonnementen met het studentenhuis te combineren. Door een grotere afname is het ook mogelijk om kortingen te krijgen. Vraag dit eens na bij een aantal aanbieders en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk, betrouwbare, huisgenoten zich aansluiten bij dit pakketvoordeel.