737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten kunnen zich alsnog inschrijven voor opleiding

Maandag 29 oktober 2012 - Merely van der Drift

Op 1 oktober is de langstudeerboete afgeschaft. Helaas voor veel studenten was de uiterste datum dat ze zich konden inschrijven voor een nieuw studiejaar ook 1 oktober. Veel studenten die zich niet wilden inschrijven vanwege de langstudeerboete, waren dus net te laat om zich toch wel in te schrijven. De LsvB is sindsdien bezig om te regelen dat dit alsnog mogelijk is.

 De Vereniging Nederlandse Universiteiten maakte vandaag bekend dat studenten die zich niet hadden ingeschreven vanwege de langstudeerboete, nog een kans krijgen om zich in te schrijven. Waarschijnlijk hebben ze dan wel een aantal maanden gemist, maar daar kunnen de universiteiten verder niks aan doen. Dat is aan de studenten zelf om de achterstand bij te werken. Naar verwachting zullen er niet veel studenten deze kans grijpen, maar de scholen willen er toch alles aan doen om het wel mogelijk te maken.

Ze kunnen zich niet zomaar inschrijven. Er zijn een paar voorwaarden waar ze aan moeten voldoen. Zo moeten ze al een langstudeerder zijn, of bezig zijn met hun uitloopjaar. Ze mogen zich niet inschrijven voor een andere opleiding, maar gewoon de opleiding vervolgen. Daarnaast moet de studieadviseur acceptatie geven dat ze zich ook daadwerkelijk mogen inschrijven. Zonder acceptatie, ook geen opleiding. Dit zijn de standaard voorwaarden, de scholen mogen verder zelf bepalen hoe ze het gaan regelen en welke regels ze erbij doen.

Bron: spitsnieuws.nl