800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten laten het licht zien

Maandag 18 februari 2013 - Charlotte Portielje

Studenten van de Universiteit Twente gaan duurzame straatverlichting ontwerpen in Almelo. Dit doen ze samen met de bewoners van de Volkerinksstraat. De studenten doen mee aan een wedstrijd in het teken van innovatieve straatverlichting.

De wedstrijd waar de studenten aan meedoen is de Light Challenge 2013. Diverse gemeentes wilden de verlichting energiezuiniger maken. Hiervoor waren al eerdere methodes, maar tot op heden heeft dat niet genoeg energie bespaard. In 2011 is daarom door de gemeente Heereveen, Assen en Groningen de eerste Light Challenge opgericht.

De Light Challange van dit jaar is de eerste wedstrijd die landelijk wordt uitgevoerd. De studenten van de Universiteit Twente moeten rond begin mei hun idee gaan presenteren aan de bewoners van de Volkerinksstraat. Als dit goed gaat moeten ze begin juli het concept presenteren aan de vakjury. De jury zal letten op duurzaamheid, materiaalgebruik, toepasbaarheid en innovatief karakter. Naast de studenten uit Twente zijn er nog vele andere teams die hun ideeŽn gaan presenteren aan andere straten. De winnaar wordt bekend gemaakt op 3 juli in Rotterdam.

Bron: RTV oost, Light Challenge