739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten maken licht voor derdewereldlanden

Dinsdag 5 maart 2013 - Charlotte Portielje

Studenten van de Harvard-universiteit in Amerika ontwerpen een voetbal die tegelijkertijd de functie ‘lamp’ heeft. De batterij van de lamp zit in de bal, deze wordt opgeladen door met de voetbal te spelen.

Voetbal is de meest populaire sport wereldwijd. Zeker in ontwikkelingslanden worden er veel balsporten gespeeld. Vaak is de bal zelfgemaakt en van slechte kwaliteit. De bal die de studenten hebben ontwikkeld is alles behalve van slechte kwaliteit. Binnenin de ‘Soccet bal’ zit een mechanisme wat door het rollen, botsen en trappen wordt omgezet in elektrische stroom . Deze elektrische stroom wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij.

In de bal kan een lamp worden gestoken en dit kan de mensen in ontwikkelingslanden helpen zodat ze ’s nachts licht hebben.  Een half uurtje tegen de bal trappen geeft de mensen al 3 uur licht. Er worden nu een paar honderd ballen per week geproduceerd. Door een nieuwe campagne proberen de studenten extra geld op te halen waardoor er een hogere productie per week kan ontstaan.

Bron: Happy News