712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten met beleggingsdrang

Vrijdag 7 oktober 2016 - Gast

Natuurlijk is het op financieel gebied voor studenten erg lastig. Tijdens een stageperiode is er natuurlijk erg lastig om nog te werken. Daarom gaan studenten op zoek naar mogelijkheden om toch dat extra zakcentje te verdienen. Zo is het investeren in fondsen of aandelen de laatste jaren populair bevonden onder studenten. Als student heb je natuurlijk weinig tot geen ervaring met beleggen en daarom zullen wij voor jou de belangrijkste punten van het beleggen aankaarten.

Hoe moet je beleggen?

Beleggen kan tegenwoordig zeer gemakkelijk via de online weg. Beleggen via internet is zeer transparant geworden en hierdoor kunt u eenvoudig een account aanmaken om te beginnen met beleggen. Wij raden je aan om rustig aan te beginnen en alles eerst af te tasten. Op deze manier zullen er geen grote risico’s gelopen worden en hierdoor gaat er ook geen geld verloren.

Stel limieten bij beleggen

Natuurlijk is het aantrekkelijk om in een risicovolle onderneming te investeren, maar hierbij gaat er voornamelijk geld verloren. Ook de hoogte van het geďnvesteerde geld kan natuurlijk een oorzaak zijn om financieel ten onder te gaan. Daarom is het verstandig om een limiet te hebben, net zoals dit moet gebeuren bij een bezoek aan een casino. Zorg ervoor dat je het gestelde limiet gaat verspreiden over een aantal bedrijven, zodat de risico’s worden verminderd. Als student een groot bedrag verliezen kan catastrofale gevolgen hebben en daarom is het indekken van de mogelijke risico’s een vereiste.

Waarin moet je investeren?

Het investeren in een beleggingsfonds is over het algemeen het meest zeker. Dit komt doordat dit beleggingsfonds weer gaat herinvesteren in bepaalde bedrijven. Zij hebben echter heel veel verstand van de huidige beleggingsmarkt en weten precies wat de valkuilen zijn van het investeren in bepaalde bedrijven.

Bent u een beginnend belegger? Dan is het verstandig om te beginnen met fondsen of het investeren in waardevaste bedrijven op de AEX. Hier loop je het minst risico en kunnen er dus geen enorme verliespartijen ontstaan.