741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten moeten leenangst hebben

Maandag 27 mei 2013 - Charlotte Portielje

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) en de Minister van Onderwijs zijn het niet helemaal met elkaar eens. De minister, Jette Bussemaker, zorgt ervoor dat studenten in de toekomst worden gedwongen om te lenen. Het BKR vindt dit juist zorgelijk en maakte een berekening van de toekomstige schulden bij de studenten.

De berekening van het BKR zou volgens de minister niet kloppen. De rentepercentage is volgens Bussemaker te hoog en daarom vindt ze het misleidend. Het BKR blijft daarentegen wel gewoon achter de berekening staan. De beide partijen blijven volledig achter hun mening en argumenten staan en zullen het waarschijnlijk niet met elkaar eens gaan worden.

Bussemaker is bang dat de studenten leenangst krijgen door de berekeningen van het BKR. Het BKR heeft ook hierover weer een andere mening: ‘’Een beetje gezonde leenangst in deze tijd kan geen kwaad. We hebben allemaal kunnen zien wat het effect is van makkelijk lenen. Het is een investering in jezelf en in de toekomst, maar het blijft wel een schuld."
 

Bron: Studenten.net