741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten moeten naar Duitsland

Woensdag 27 februari 2013 - Charlotte Portielje

Studenten worden door onze minister gestimuleerd om de grens over te gaan. De Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, vindt dat er te weinig Nederlandse studenten naar Duitsland gaan.

Jet Bussemaker denkt dat het te maken heeft met populariteit dat er nu weinig Nederlandse studenten naar Duitsland vertrekken. Ze wil door middel van een beurzenprogramma studenten motiveren om naar onze oosterburen te gaan. Dit maakte Jet Bussemaker bekend tijdens de conferentie Kansen Verzilveren. De beurs moet de studenten gaan enthousiasmeren over studeren in Duitsland. De beurs gaat er onder andere voor zorgen dat er een verblijf van 3 maanden geregeld kan worden voor de Nederlandse studenten.

De afgelopen tijd is het aantal Nederlandse studenten afgenomen in Duitsland. Momenteel zijn er in Nederland 25.000 Duitse studenten. Daarentegen zitten er maar 1.500 Nederlandse studenten in Duitsland. Wie weet lukt het onze minister Jet Bussemaker om Duitsland weer aantrekkelijker te maken.

 

Bron: NOG