800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten reizen illegaal op dak trein

Woensdag 8 juni 2016 - Gianna

Illegaal reizen op het dak van een veolia-trein, dit stond nog op het to do-lijstje van vlogger Willem. Twee Nijmeegse studenten deden dit voor een vlog en filmde het hele avontuur. Veolia was hier echter niet blij mee.

Willem Vink is student en vlogger die regelmatig ‘avonturen’ vastlegt voor zijn YouTube-kanaal. Dit keer besloot hij om met twee vrienden een illegale treinreis vast te leggen. Niet in de trein maar juist op de trein.

De rit begon bij station Heyendaal en ze sprongen er weer af bij station Molenhoek. Via een brug konden ze op de trein terecht komen. De reden voor deze actie had volgens de student te maken met de te drukke treinen.

Ondanks zijn waarschuwing dat zijn volgers hem niet moeten nadoen omdat er ook gevaarlijke gevolgen kunnen zijn, heeft het toch voor woede gezorgd bij zijn volgers en Veolia. Veolia laat weten woest te zijn omdat het levensgevaarlijk is. De organisatie heeft daarom ook aangifte gedaan.

Willem hoopte zelf dat het niet zo ver zou komen en zegt ook voorafgaand aan de actie alles te hebben uitgezocht over de trein en route. Hij heeft er heel veel spijt van en heeft zelfs niet kunnen slapen van alle commotie.  

Mocht het zo ver komen dan zou de vlogger wel eens een gevangenisstraf kunnen krijgen van max. 15 jaar. Deze straf staat namelijk op het opzettelijk gevaar veroorzaken op het spoor. Laten we hopen dat het voor de vlogger niet zo ver komt.

 

Bron: metronieuws.nl