741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten vinden universiteit te streng

Woensdag 10 september 2014 - Tara Stokdijk

Steeds meer onderwijsinstellingen maken gebruik van het bindend studieadvies (bsa). Dit houdt in dat scholen hun eisen die staan voor het behalen van het schooljaar aanscherpen. Vooral universiteiten worden strenger en dit pikken studenten niet. De landelijke studenten vakbond (LSVb) heeft hier nog nooit zoveel klachten over gehad.

Een voorbeeld van een school die kritischer naar de studenten is geworden is de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Wanneer je daar studeert moet je het eerste jaar in een keer halen, anders moet je stoppen met de opleiding. Zo kan het na het zakken voor één tentamen dus al over zijn.

Bij de Universiteit Leiden krijgen studenten zelfs in het tweede jaar met bsa te maken. Dit houdt in dat studenten, bij het halen van te weinig punten, aan het einde van jaar twee kunnen worden verzocht de opleiding te verlaten.  Wanneer jou dit als student overkomt en je wil bezwaar aantekenen dan loop je vaak tegen de muur. In de zomer zijn de meeste onderwijsinstellingen gesloten en kunnen studenten bij niemand terecht.

Bron: Telegraaf