713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten werken veel met computers

Maandag 26 september 2016 - Gast

Doordat de markt aan het verschuiven is van offline naar online zullen natuurlijk ook het soort werkzaamheden gaan veranderen. Zo wordt er steeds minder met pen en papier gewerkt, want dit wordt langzaam maar zeker overgenomen door het werken met computers en laptops. Door deze verandering zijn er ook steeds meer klachten gekomen van fysieke ongemakken. Dit komt doordat er op een incorrecte manier te werk wordt gegaan. Wij zullen je adviseren op het gebied van ergonomisch werken, zodat de lichamelijke klachten achterwege zullen blijven.

Goede werkomgeving

Een goede werkomgeving draagt bij aan een positieve ergonomische werkwijze. Hierbij moet u denken aan voldoende licht en ook aan een plek om even te ontspannen. Ook de aanwezigheid van voldoende beplanting en andere rustgevende componenten kan ervoor zorgen dat je mentaal gedreven blijft.

Hiernaast is het ook verstandig om eens in de zoveel tijd even de benen te strekken en achter het bureau vandaan te komen. Koffie halen voor een collega zal dus zeker geen straf zijn. Hierdoor ben je steeds even uit die krampachtige houding. In de pauze een rondje lopen zal ook zeker bijdrage aan een goede werkwijze en het bezig zijn met ergonomisch werken.

Gebruik van ergonomische hulpmiddelen

Doordat er veel met computers en dergelijke wordt gewerkt, komen er ook steeds meer producten bij die het werk kunnen bevorderen. Zo zijn er al veel toetsenborden en muizen gericht op het voorkomen van lichamelijke klachten. De handen, armen, nek en rug zullen anders gebruikt worden wanneer er veelal van achter een bureau gewerkt wordt.

Ook wanneer je een laptop gebruikt bij werkzaamheden is het aan te raden om te kijken naar hulpmiddelen. Een laptopstandaard kopen is geen overbodige luxe, want dit zorgt ervoor dat je houding te allen tijde goed zal zijn waardoor lichamelijke klachten je niet zullen opbreken.