800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten worden gemengd met vluchtelingen

Woensdag 11 mei 2016 - Gianna

Studenten en vluchtelingen gaan gemengd wonen in tijdelijke woningen in Amsterdam. Deze duizend tijdelijke woningen moeten nog gebouwd worden en zijn voor de helft bestemd voor erkende vluchtelingen.

De woningen worden verspreid over vier verschillende locaties in de stad. Voor zowel vluchtelingen als studenten zijn er te weinig woningen in Amsterdam en daarom wordt het op deze manier opgelost . Twee vliegen in één klap dus.

Doordat vluchtelingen naast studenten komen te wonen raken ze ook niet geïsoleerd van de rest van de stad. Vluchtelingen kunnen op deze manier ook beter integreren.

De stad werd al door het Rijk erop gewezen dat ze 2000 vluchtelingen moesten huisvesten, maar de stad wil dit aantal zelf verhogen naar 2400. Hier heeft Amsterdam voor gekozen omdat ze vorig jaar een achterstand hadden.

Tot nu toe werden er in nog geen andere gemeente zoveel woningen gebouwd voor vluchtelingen. De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor een periode van ongeveer tien jaar en worden juni 2017 opgeleverd.

 

Bron: nu.nl