740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten zeilen

Dinsdag 19 maart 2013 - Charlotte Portielje

1 april is het zover. Het grootste studenten zeilevenement van Europa gaat voor de 25ste keer van start. De Race of the Classics heeft ruim 450 studenten die deelnemen aan de race. Deze studenten zijn verdeeld over negentien klassieke zeilschepen.

De Race of the Classics vindt plaats in de Rotterdamse haven. Vanaf Rotterdam zeilen de studenten naar Engeland om vervolgens naar Brugge in BelgiŽ te gaan en de eindbestemming is op 7 april in Amsterdam. De race bestaat uit verschillende teams die gevormd worden door verschillende steden. Amsterdam heeft zelfs drie teams, Rotterdam en Leiden hebben er twee. Daarnaast doen Utrecht, Groningen, Leeuwarden, Eindhoven, Maastricht, Driebergen, Nijmegen en Wageningen mee. Naast de steden, zeilt ook de Nederlandse Marine, Nyenrode en de organisatie mee.


Doe je niet mee aan de wedstrijd? Maar wil je er graag nog iets van meekrijgen? Dan kan je de dag voor vertrek langskomen op de open dag in de Rotterdamse Veerhaven. Op deze dag kan je de schepen bewonderen en een beetje sfeer proeven van de race die de dag later van start gaat.

Bron: Telegraaf