712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten zien terreuractie in eigen huis

Donderdag 31 maart 2016 - Gianna

Niets vermoedend hou je een huisfeest en vervolgens staat de politie bewapend voor je deur met de vraag of ze binnen mogen komen. Je zou denken voor overlast van het feestje, maar nee voor een terreuractie!

Dit overkwam de studenten Hans en Jan in hun huis aan de Oudedijk in Kralingen. En van hun kamers werd in gebruik genomen door agenten van een speciale politie-eenheid. De kamer had uitzicht op een woning aan de overkant waar de terreuractie plaatsvond.

In een interview laten studenten Hans en Jan weten dat ze niet begrepen waar het precies overging en dat de agenten tassen, een sniper, een laser en een zaklamp bij zich hadden. De agenten hebben uren in de kamer gezeten en de jongens weten nog steeds niet wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.

De jongens konden wel zien dat hun straat werd afgesloten en dat er van alles aan de hand was aan de overkant. Ze hoorden helikopters en zagen dat er mannen in zwarte pakken in hun straat en op de daken liepen. De bewoners moesten hun huizen verlaten.

De volgende ochtend kregen ze te horen dat het ging om een inval in de woning tegenover hun studentenhuis. Uiteindelijk werd er niemand aangehouden en werden er ook geen wapens of explosieven aangetroffen.

Een spannend verhaal die je volgens de jongens in een avonturenboek kan lezen. Zoiets maak je natuurlijk niet elke dag mee!

Bron: metronieuws.nl