739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten zoeken massaal naar kamers

Vrijdag 17 augustus 2012 - Merely van der Drift

Het aantal ingeschreven studenten die een woning zoekt is licht gestegen vergeleken met vorig jaar. Bijna 1500 studenten zijn nu dan ook op zoek naar een kamer in Wageningen. Dat is 50 meer dan vorig jaar.

Dankzij nieuwbouw kan Idealis voor 1 mei iedereen een kamer aanbieden. Dit in tegenstelling tot vorig jaar. Ook voor de jaren erna heeft Idealis plannen om nog meer kamers te bouwen. De wachttijd in Wageningen is korter dan in andere steden, maar toch moeten tot die tijd vele studenten op zoek naar een andere oplossing. Die oplossingen kunnen verschillen van heen en weer reizen tot bij een vriend/kennis/familielid logeren. Er komen steeds originelere manieren om een kamer te vinden. Zo kan je bij een senior gaan wonen in ruil voor gezelligheid, boodschappen doen en af en toe helpen in het huishouden. Sinds kort bestaat er ook een studentenhotel in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Voor minimaal 595 euro per maand heb je een studentenkamer met alles erop en eraan. Dit kan wel alleen in het studiejaar, in de vakantieperiode moet je er weer uit en komen er toeristen in.

Jaarlijks is er een piek wanneer de eerstejaars op zoek gaan naar een kamer. 156 groentjes hebben in Wageningen een aanbod voor een kamer gehad. De helft is hier maar op ingegaan.

Bron: http://www.hoogenlaag.nl
           http://www.telegraaf.nl