740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten zorgen voor meer verkeersslachtoffers

Donderdag 2 mei 2013 - Charlotte Portielje

De ov-jaarkaart wordt waarschijnlijk afgeschaft voor studenten. Hierdoor gaan meer studenten met eigen vervoer naar hun school. Dit gaat er voor zorgen dat er tientallen extra verkeersslachtoffers komen bij jongeren van 16 tot en met 25 jaar.

Arcadis in Arnhem onderzocht de gevolgen van het verdwijnen van de ov-jaarkaart. Studenten zijn niet-ervaren rijders. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties op de autowegen. Daarnaast rijden studenten vaak in oudere auto’s, dit zorgt ook voor meer risico’s. In 1991 is de ov-jaarkaart voor studenten ingevoerd. Sinds dat moment is het aantal ongevallen aanzienlijk gedaald. Door het hebben van een ov-jaarkaart pakken veel studenten niet vaak de auto, scooter of fiets meer.

Het afschaffen van de ov-jaarkaart zorgt dus niet alleen voor meer kosten voor de studenten. Maar er zijn ook meer artsen en politieagenten nodig. Hiervan is weer het gevolg dat zorgverzekeraars duurder uit zijn. Er zijn dus nóg meer negatieve gevolgen bij het afschaffen van de ov-jaarkaart.

 

Bron: Gelderlander