739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studenten zwaargewond bij oefening school

Woensdag 22 mei 2013 - Charlotte Portielje

Zes studenten van de opleiding Orde en Veiligheid deden mee aan een oefening op een militair terrein. Ze vielen van een balustraden vier meter naar beneden. De studenten liepen hoofd- en nekletsel op.

De studenten werden overgebracht naar ziekenhuizen in Arnhem en Nijmegen. De drie studenten die naar het ziekenhuis in Nijmegen werden gebracht liepen ernstige verwondingen op. En student werd zelfs met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats op de eerste verdieping van een huisje op de kazerne. Er was een balustrade afgezet met rood lint en de studenten mochten hier ook niet in de buurt komen. Dit was door onduidelijkheid toch gebeurd, waar het gevolg van was dat de balustrade afbrak en er zes studenten naar beneden vielen.

Twee studenten mochten vrijdag al naar huis. Drie andere studenten hebben bijna een hele week op de intensive care gelegen, maar zijn er sinds vandaag vanaf. Hoe de toestand van de studenten verder is, is niet bekend. Er wordt onderzoek door de marechaussee gedaan naar hoe het ongeluk kon gebeuren.


Bron: Telegraaf