741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studentenfeest in Antwerpen zorgt voor ophef

Woensdag 5 februari 2014 - Sanne Hofman

De aankondiging van de Antwerpse studentenvereniging Amentia voor een studentenfeest zorgde voor veel ophef. Het thema van het studenten feest zou namelijk ‘dode baby’s’ zijn. In de Antwerpse studentenwereld woedt hierover nu een felle discussie.

Studentenvereniging Amentia is druk bezig met het organiseren van een cantus. Een cantus is een traditionele studentenactiviteit waarop liedjes worden gezongen en heel veel bier wordt gedronken. De Antwerpse studentenvereniging heeft bekend gemaakt dat het thema voor het aankomende bierfeest ‘dode baby’s’ zal zijn. Het is de bedoeling dat de eerstejaars studenten, in Nederland ook wel feuten genoemd, zich verkleden als dode baby’s. Wie tijdens de cantus het woord wilt, zal eerst een mop over dode baby’s moeten vertellen.


Afschuw
Er heerst veel onbegrip bij onder andere studenten die niet lid zijn van de club. Zij reageerden vol afschuw op het thema van het feest. Veel studenten probeerden het bestuur van Amentia op andere gedachten te brengen. Op Facebook zijn ook erg veel discussies ontstaan. De studentenvereniging trekt zich hier echter niets van aan.


Colin Deaspé, voorzitter van Amentia, vertelt aan de krant: “Het idee voor de Dodebabycantus is ontstaan uit een grapje onder onze leden. We hebben ook alleen onze eigen leden uitgenodigd. Intern krijgen we positieve reacties, alleen bij niet-leden stuiten we op onbegrip.”


Onafhankelijk
Amentia is niet verbonden aan een school, het is een onafhankelijke studentenvereniging. “Het is dus bijna onmogelijk om tegen dit soort activiteiten iets te doen.” aldus Antwerpen Studentenstad.


Bron: AD