739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studentenhuis van het jaar

Donderdag 11 april 2013 - Charlotte Portielje

Naast de student-, leraar-, school- en stad van het jaar is er ook het studenten huis van het jaar. Ja zeker, die mag ook niet ontbreken. Er hebben 75 studentenhuizen zich aangemeld. Op deze studentenhuizen kan worden gestemd.

Studenten in Nederland die een huis of verdieping delen met minimaal drie bewoners kwamen in aanmerking voor de verkiezing. Er zijn verschillende stemrondes voor de verkiezing. Er kan anoniem worden gestemd op een beschrijving of foto van het studentenhuis. De naam van het studentenhuis staat hier niet vermeld. Via Facebook kan je één voorkeursstem op een specifiek huis uitbrengen. Bij de voorkeursstem kan je wel de naam van het huis zien.

Stereotype
Een studentenhuis is rommelig, vies, staat vol met lege flessen drank en de gerechten van een maand terug zijn nog te zien op de borden. Daarnaast leven er spinnen, ratten, muizen en schimmels. Dat er wordt gestudeerd is niet te zien, nergens is een boek te bekennen. De aangemelde studentenhuizen bewijzen niet het tegendeel. De studenten vertellen in geur en kleur hoeveel drank er doorheen gaat en hoe vies het is.


Voorbeelden
In de omschrijvingen van de studentenhuizen staat omschreven hoeveel kratten bier er doorheen gaan en hoeveel feestjes er zijn. In de omschrijvingen is te zien dat er gemiddeld wel meer dan één krat bier per persoon doorheen gaat per week. Daarnaast heeft elk studentenhuis wel één feestje per week. Studenten zijn zelf niet echt van het schoonmaken, daarom hebben best veel studenten een schoonmaakster die het een beetje bijhoudt.

Villa Dré is één van de deelnemende studentenhuizen. Dit huis is gevestigd in Breda. Hier wonen 11 studenten. Er gaan 8 kratten bier en 10 flessen doorheen per week. Er zijn 15 feestjes per maand. En om een nog betere indruk te krijgen van dit studenten huis, hier volgt de favoriete bezigheid: ‘’Slapen, Blowen, Eten, Snacken, Zuipen, (Droog) Neuken, Niet opruimen, Gamen, Ongelukkig voelen, Panda punten verzamelen.’’

Bron:   Studentenhuis van het jaar
            Sensor