739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studententevredenheid stijgt

Vrijdag 13 mei 2016 - Gianna

Steeds meer studenten zijn tevreden over de inhoud van hun opleiding. Bij studenten op universiteiten gaat het om 70% en bij studenten op hogescholen om 60% van de ondervraagden.

Jaarlijks wordt de Nationale Studenten Enquête (NSE) in opdracht van Studiekeuze123 afgenomen onder studenten. Ruim 700.000 studenten werden ondervraagd van 70 universiteiten en hogescholen. Er werden vragen gesteld over de inhoud van de opleiding, verkregen vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, docenten en studiefaciliteiten.

De reden van het lagere tevredenheidspercentage van studenten op hogescholen heeft te maken met de studieroosters en stagebegeleiding. Studieroosters zouden niet op tijd bekend gemaakt worden en op stages vinden de studenten dat ze te weinig leren.

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) laat weten blij te zijn met de resultaten van de enquête en de stijging van de tevredenheid. De resultaten kunnen gezien worden als een compliment naar de bestuurders, docenten en decanen van de hogescholen en universiteiten.  

 

Bron: telegraaf.nl