712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studentenwoning nadeel voor omgeving?

Vrijdag 1 april 2016 - Gianna

In Delft worden leegstaande woningen omgebouwd tot goedkope studentenwoningen. Maar vinden bewoners van nabijgelegen woningen dit wel leuk?

Een ander woord voor het verbouwen van zulke woningen wordt ook wel ‘verkameren’ genoemd. In Delft wordt dit toegepast omdat de vraag naar goedkope appartementen snel stijgt. Maar dit brengt ook gevolgen met zich mee voor de buren.

Omwonenden zien deze plannen niet zitten en die hebben niet alleen te maken met de overlast en het studentenleefstijl, maar bijvoorbeeld ook met de waarde van hun eigen huis. Woonplezier wordt ook minder doordat er overal fietsen op de stoep komen te staan en er meer geluid ontstaat doordat er veel mensen op een relatief kleine woonoppervlakte leven.

Een oud bewoner heeft zelf meegemaakt hoe een studentenwoning invloed had op de verkoop van zijn huis. Naast hem werd ook een woning verbouwd tot studentenkamers en op het moment dat hij z’n huis wilden verkopen was dit goed te merken. Het zorgden ervoor dat de verkoopprijs van zijn woning flink daalde.

VVD-fractievoorzitter Bart Smals laat weten dat door de enorme hoeveelheid studenten in Delft ook de vraag naar goedkope woningen stijgt. Er moet wel een balans blijven in de binnenstad, dus moet deze verkamering ook worden gereguleerd. Dit kunnen ze doen door te kijken welke woningen al zijn omgebouwd en welke straten eruit springen en zo hierop inspelen.

Bron: ad.nl