712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studentlife: Een app die de gemoedstoestand herkent

Maandag 22 september 2014 - Tara Stokdijk

Het Dartmouth College in de Verenigde Staten heeft een bijzondere app ontwikkeld genaamd Studentlife. Dit is een app speciaal voor studenten die doormiddel van sensoren de gemoedtoestand van de student kan bepalen. De app kan herkennen of een student stress heeft, last heeft van eenzaamheid of zelfs depressie.

Het enige wat je als student hoeft te doen is de app downloaden en laten draaien. De app gaat dan zijn eigen gang. Zo activeert de app af en toe de microfoon, hiermee kunnen gesprekken worden herkend. Doormiddel van sensoren worden bewegingen bijgehouden en de locatie bepaald. Ook worden sms’jes en telefoongespreken geregistreerd. Studentlife kan door deze middelen informatie verkrijgen en verwerken over de fysieke activiteit, communicatiepatronen, slaappatronen, het bezoeken van locaties en de gesprekken die met en zonder de smartphone worden gevoerd.

De app herkent hierdoor veranderingen in de gemoedstoestand, stress, eenzaamheid en depressie. Dartmouth College wil in de toekomst de app in staat laten zijn om oorzaken te koppelen aan de gemoedstoestand. De app moet dan passende adviezen kunnen geven. Bijvoorbeeld ‘Als je minder naar feestjes gaat en langer slaapt dan zal je minder stress hebben’.

Bron: Nu.nl