741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studeren in Nederland vanuit Jakarta

Maandag 3 februari 2014 - Sanne Hofman

De Indonesische student Sigit Angdrew is dé student van de toekomst. Hij studeert namelijk af aan de TU in Delft terwijl hij daar nog nooit is geweest. Hij woont in Jakarta en skypet vanuit daar met de Universiteit.

Sigit Angdrew werkt in een familiebedrijf in Jakarta dat zich specialiseert in het zuiveren van water. “Iedereen in Indonesië die betrokken is bij water, kent de TU Delft.” zegt hij. Sigit was erg geïnteresseerd in de school en zocht contact. Sinds september 2013 volgt hij vanuit Jakarta online vakken van het masterprogramma watermanagement van de TU.


Op de universiteit


Per dag is de Indonesische student ten minste één tot anderhalf uur bezig met online studeren.  Hij volgt colleges en practica niet live. Dit gaat niet vanwege het tijdsverschil. De colleges en practica worden geüpload en kan hij terugkijken op een zelf gekozen moment. Deze week zal de 29 jarige Sigit Angdrew eindelijk een kijkje nemen op de universiteit zelf. Hij komt naar de universiteit om proeven uit te voeren en tentamens af te leggen. Hij heeft nu ook voor het eerst echt contact met zijn medestudenten en begeleiders. Die sprak hij voorheen alleen soms via Skype en e-mail.


Angdrew is heel enthousiast over het leerprogramma. “Ik kan het naast mijn werk doen. De Universiteit geeft mij toegang tot de universitaire kennis en tot contacten over de hele wereld.” Met zijn certificaat kan hij zijn klanten laten zien dat hij over veel kennis beschikt. Ook zal het hem zeker helpen bij eventuele volgende sollicitaties.


Bron: Intermediair