737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studeren in het Verenigd Koninkrijk na Brexit

Maandag 27 juni 2016 - Gianna

Studenten vragen zich af wat de gevolgen zijn van de Brexit, want kunnen zij nu nog wel studeren in het Verenigd Koninkrijk? Veel studenten zitten nu in onzekerheid over hun studie.

Er ging een schok door Europa nadat de meerderheid van de stemmers in het Verenigd Koninkrijk er voor koos om de EU te verlaten. Brexit is van kracht gegaan. Dit brengt vele en grote gevolgen met zich mee en zo ook voor studenten. Veel studenten vragen zich af of het nog wel verstandig is om daar te gaan studeren.

Studenten die er op dit moment al studeren vragen zich af of ze nog wel de zekerheid hebben om hun studie daar af te kunnen maken. Gelukkig kan dit. De studenten hebben met de universiteiten een verbintenis gesloten en daar mag men niet zomaar vanaf wijken. De studenten mogen hoe dan ook hun studie daar afronden.

Voor de studenten die al plannen hadden om in het Verenigd Koninkrijk te gaan studeren ligt het wat anders. Er zijn namelijk regels dat de studiekosten erg hoog zijn voor studenten die van buiten de EU komen, deze zijn bijna niet te betalen voor de gemiddelde burger. Of dit ook gaat gebeuren in het Verenigd Koninkrijk is nog de grote vraag. Echter denken sommige kenners dat het huidige systeem van kracht blijft, aangezien Britse universiteiten juist studenten vanuit heel Europa wilt aantrekken. Uiteindelijk gaat de EU hier over en niet het Verenigd Konikrijk zelf.

De gevolgen van de Brexit zijn nog niet helemaal duidelijk en daarom zijn er nu ook nog geen concrete antwoorden op alle vragen. Over de waarde van een diploma hoeven studenten zich in ieder geval geen zorgen te maken, want hier verandert verder niks aan.

 

Bron: nos.nl