713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Studeren wordt onderschat

Woensdag 3 april 2013 - Charlotte Portielje

Studeren wordt volgens de studenten door de overheid onderschat. Er komt veel meer bij kijken dan alleen je studiepunten binnenhalen, dat laten studentenorganisaties weten. De studentenorganisaties bieden de Tweede Kamer dinsdag een manifest aan. In deze verklaring pleiten ze voor meer tijd naast de studie, bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk.

Het kabinet wil steeds strengere regels invoeren op het gebied van studeren. Studenten krijgen waarschijnlijk ook in hun tweede en derde studiejaar een BSA advies, tenminste dat zijn nu de plannen van het kabinet. Dit betekent dat studenten niet alleen na hun eerste jaar kunnen worden weggestuurd van de opleiding, maar ook na jaar twee of drie.  Studenten worden dan weg gestuurd als zij niet genoeg studiepunten hebben behaald.

De politiek wil dat studenten zo snel mogelijk afstuderen. Hierdoor wordt ontwikkeling naast de studie absoluut niet gemotiveerd. Voorzitter van Interstedelijk Studenten Overleg, Thijs van Reekum, vindt dat de belangrijke vrije tijd van onschatbare waarde niet verloren mag gaan. Wat de Minister van Onderwijs wil doen met het manifest zal dinsdag iets duidelijker worden. Wat wel bekend is, is dat zij met de ideeën kwam voor strengere regels.

 

Bron: AD