713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Sugar daten om studie te betalen

Woensdag 17 februari 2016 - Gianna

De laatste jaren is sugar daten op komst in Nederland, met name voor studenten die daarmee hun studie betalen. Als het ware betaalt een sugar daddy (suikeroom) de studie. Het is vooral dit jaar in trek doordat de studiefinanciering is verdwenen.

In Amerika is dit fenomeen al veel langer bekend, maar in Nederland pas echt de laatste paar jaar. Het gaat vooral om de gezelligheid waar dan geld voor wordt betaald, voornamelijk zijn het succesvolle oudere zakenmannen die dit doen. Sinds 2012 is de Amerikaanse website SeekingArrangement online in Nederland.

Woordvoerster Angela Jacob Bermudo laat weten dat ongeveer een kwart van het totaal sugar babies uit studenten bestaat en ook zeker ziet dat het onder andere te maken heeft met de verdwijning van de studiefinanciering. De leeftijd van de sugar babies ligt zo tussen de 18 en 28 jaar oud waardoor kan worde geconcludeerd dat merendeel studenten zijn.

Een student die er open over praat is Kim Musk. Ze studeert voor managementassistent en heeft door sugar dating al drie jaar een vast ‘suikeroom’. De man overlaadt haar met cadeautjes en soms ook geld. Per afspraak verdient Kim ongeveer 100 euro en daarnaast betaalt hij ook nog eens de etentjes of bijvoorbeeld het shoppen. Kim heeft wel duidelijk afspraken en dat is dat ze het alleen voor de gezelligheid doet. Aan zoenen of andere intimiteiten doet ze niet aan en daar maakt ze ook duidelijke afspraken over.

Een anonieme 21-jarige vrouw uit Rotterdam laat weten dat ze nog maar zes maanden aan sugar dating doet en daarmee zo rond de 3000 euro per maand verdiend. In totaal spreekt ze met drie mannen af, waarvan met één meerdere keren in een week. Soms krijgt ze wel eens 600 euro zakgeld op een dag. De mannen nemen haar mee uiteten of zelfs op reis.

Ook zij heeft duidelijke afspraken en dat is dat ze op de eerste date niet verder gaat dan elkaars hand vasthouden. Ze is tot nu toe nog maar met één man verder gegaan dan zoenen. Wat als een grap begon is nu uitgelopen tot een fulltime business.

 

Bron: ad.nl