741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Systeem voor stage beter in Duitsland en Oostenrijk

Dinsdag 18 september 2012 - Merely van der Drift

Stageplekken zijn er te weinig in Nederland. Maar ondanks dat is het niveau van de stages wel redelijk hoog. Toch vindt Oud-minister Aart Jan de Geus dat het beter kan.

In Duitsland en Oostenrijk is het systeem namelijk veel beter, volgens de Geus. Hij vindt dat dit in Nederland op het zelfde niveau moet komen. O.a. door betere contacten tussen de stagiaires en hun werkgevers. Ook het onderwijssysteem is in Oostenrijk en Duitsland vaak beter. Dit heeft zowel met het systeem te maken, als met de studenten. Er is daar een veel strengere regeling en de studenten zijn in het algemeen wat rustiger en braver.

Het is een goed plan, maar helaas zijn er ook nog andere problemen. Op dit moment kunnen namelijk honderden mbo’ers hun opleiding niet afmaken door een tekort aan stageplekken. Er moeten dus eerst meer plekken komen, voordat ze verder kunnen gaan met de verbetering van de kwaliteit van de stages. Bij de plekken waar genoeg stagiaires terecht kunnen, kan er wel al gewerkt worden naar de verbetering.

Bron: bnr.nl