800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Taalfouten en onaangename types

Dinsdag 5 april 2016 - Gianna

Wist je dat taal iets vertelt over jouw karakter? Mensen die zich snel ergeren aan andermans spelfouten schijnen vaak onaangename types te zijn.

De manier waarop iemand taal gebruikt, zegt iets over zijn of haar persoonlijkheid. Er bestaat dus een relatie tussen taal en iemands karakter. 

Deze gegevens blijken uit een onderzoek van de Universiteit van Michigan. Voor dit onderzoek werden 83 proefpersonen gebruikt. Deze proefpersonen moesten verschillende e-mails doorlezen waar in sommige spelfouten zaten en in sommige niet.

Na het lezen van de teksten lieten de proefpersonen weten wat ze van de schrijvers van de mails vonden. Vonden ze hun intelligent en vriendelijk, of juist niet? Voorafgaand aan het onderzoek moesten de proefpersonen eerst zelf wat informatie over zichzelf geven. Hierdoor zagen de onderzoeker wat voor karakter ze precies hadden.

Hieruit bleek dus dat degene die als minder aardig bekendstonden zich meer ergerden aan de spelfouten in de mails dan de mensen die meer vriendelijk zijn. Volgens de onderzoekers kan dit te maken hebben met dat de mensen die zich snel ergeren minder goed om kunnen gaan met afwijkingen.

 

Bron: rltnieuws.nl