741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Taalnazi lelijkste woord van 2012?

Vrijdag 7 december 2012 - Merely van der Drift

Jongeren staan nog al bekend om hun eigen taal. Ze verzinnen woorden en weten onderling wat het betekent. Vooral de buitenlandse jongeren zijn hier goed in. Er is alleen geen ouder die weet wat een ‘Skirre Tata’ betekent. Niet alle woorden komen echt in de Nederlandse taal, maar sommige worden wel door heel Nederland overgenomen. Eind van deze maand wordt daarom het lelijkste woord van het jaar weer bekend gemaakt.

Er wordt zowel een verkiezing voor Mooiste als voor Lelijkste woord gehouden. Vorig jaar was ‘wildbreien’ het mooiste woord, ook wel ‘straatbreien’ genoemd. Straatkunstenaars willen hun expressie uiten en fleuren lelijke dingen op, zoals prullenbakken en ijzeren buizen, door er een stuk omheen te breien. Op nummer twee kwam ‘infobesitas’. Nummer drie werd gedeeld door ‘twitteratuur’ en ‘boemerangkind’. Wat je ziet, is dat de mooiste woorden vaak woorden zijn van deze tijd. Twitter en internet is het middelpunt van onze samenleving, daarom worden er ook veel woorden omheen bedacht.

Dit jaar zijn onder andere ‘pandapunten’ en ‘zwijgprotest’ in de race om het Mooiste woord van 2012 te worden. Voor het lelijkste woord gaan ‘Grexit’ en ‘Worstcasescenario’ samen met nog vier lelijke woorden de strijd aan. Op dit moment wordt verwacht dat ‘Taalnazi’ er met de prijs vandoor gaat. Er kan nog gestemd worden tot einde van de maand.

Bron: nu.nl