739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Taalniveau studenten moet omhoog

Maandag 1 februari 2016 - Gianna

Het taalniveau van studenten moet flink omhoog. Hogescholen merken op dat er een achterstand heerst bij studenten die net van de middelbare school afkomen. Dit komt met name doordat de lesmethoden van het vak Nederlands niet altijd even interessant zijn waardoor scholieren minder goed opletten.

Marike Kwakman is docente Nederlands aan de Hogeschool van Amsterdam en laat weten dat  studenten vooral moeite hebben met schrijfopdrachten. Dit komt doordat ze vaak nooit eerder hebben geleerd hoe ze een tekst moeten opbouwen. Zo wordt een essay schrijven, wat veel voorkomt tijdens een studie, erg lastig.

Student Alex van Hooff laat zo ook weten dat er te weinig aandacht was voor schrijfvaardigheid in het eindexamenjaar van zijn middelbare school. Zo wist hij tijdens zijn studie niet hoe hij zakelijk moest schrijven, waardoor hij zakte voor een opdracht. Daarna is hij begonnen met het volgen van een speciaal taalspreekuur waar hij leert hoe je het beste een verslag kan schrijven.

De universiteit van Tilburg ziet dit soort gevallen echter niet zozeer terugkomen bij hun studenten. Hier zijn spelling en grammatica geen probleem, wel hebben studenten soms moeite met het opschrijven van inhoud.

 

Bron: nos.nl