737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Telefonisch contact tijdens stage

Maandag 26 september 2016 - Gast

Gedurende de stage merken veel studenten een flinke toename in het aantal gepleegde telefoontjes. Men heeft meer afspraken te maken en telefonisch contact tussen school, student en stagebegeleiding is hiervoor erg belangrijk. Omdat de telefoonkosten al snel zullen toenemen, zien veel studenten zich gedwongen een telefoonabonnement af te sluiten.

Sim only
Omdat het merendeel van de studenten al een mobiele telefoon bezit en hiervan vooral de variabele kosten toenemen, kan het handig zijn een Sim only abonnement aan te schaffen. Sim only abonnementen zijn losse abonnementen zonder een toestel. Hierbij ontvang je dus geen telefoon, maar enkel een simkaart. Het is hiervoor wel belangrijk dat je toestel simlockvrij is omdat het kaartje anders meestal niet wordt gevonden. Het voordeel hiervan is dat het vaak goedkoper is dan een soortgelijk abonnement inclusief een toestel.

Flexibel
Zoals bij de meeste abonnementen kan men ook bij Sim only van tevoren een bepaalde hoeveelheid belminuten en data kiezen. In de meeste gevallen staat deze hoeveelheid vast. Steeds meer bedrijven bieden echter simkaarten aan met de mogelijkheid om de hoeveelheid data en belminuten aan te passen. Op deze manier kan je het abonnement maandelijks afstellen op jouw eigen gebruik.

Los toestel
Wanneer je behoefte hebt aan een nieuw toestel kan je deze zonder problemen aanschaffen. Het enige wat je hoeft te doen, is de simkaart verwisselen. Heb je destijds een abonnement inclusief telefoon aangeschaft? Dan kan er ook gewoon voor worden gekozen om de simkaart in een nieuwe simlockvrije telefoon te stoppen. Uiteraard lopen de kosten voor het oude apparaat dan wel nog gewoon door.

Stopzetten
Een Sim only abonnement kan in de meeste gevallen op ieder gewenst moment stopgezet worden. Wanneer je abonnement stilzwijgend wordt verlengd kunnen de kosten toenemen. Het is handig hier op te letten en een contract bij een andere aanbieder af te sluiten wanneer je abonnement afloopt.

Vergelijken
Door de aanwezigheid van diverse providers verschillen de kosten van abonnementen enorm. Om te bepalen welke provider het beste aansluit op jouw wensen kan het vergelijken van Sim only abonnementen handig zijn.