741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Tentamenweken zonder stress

Maandag 6 mei 2013 - Charlotte Portielje

Je kent de stress vast wel. Je tentamenweek komt steeds dichterbij, maar je hebt nog niks geleerd. Uitstellen is heel makkelijk, veel studenten maken hier dan ook optimaal gebruik van. Heb jij er moeite mee om informatie in je hoofd te stampen? Wetenschappers hebben nu iets ontdekt waardoor je dingen beter opslaat, geen stress meer dus.

Het is heel simpel. Het knijpen in een balletje schijnt de werking van de hersenen te bevorderen. Doordat je met je rechterhand in een balletje knijpt kan je beter dingen opslaan. De kracht die je uitoefent met je hand heeft namelijk invloed op je linkerhersenhelft. Deze helft van je hersenen is verantwoordelijk voor het opslaan van informatie.

Stap twee is natuurlijk het herinneren van de opgeslagen informatie. Alles kan wel in je hoofd zitten, maar je moet het uiteindelijk ook weer op papier krijgen. Ook hier hebben de wetenschappers aan gedacht. De oplossing hiervoor is namelijk het knijpen in het balletje met je linkerhand tijdens het tentamen. Hierdoor wordt de rechterhelft van de hersenen gestimuleerd. Deze helft is ervoor om dingen beter te kunnen herinneren. Probleem opgelost dus, een stressballetje aanschaffen en vervolgens zonder stress je tentamenweek in.

Bron: Studenten.net