800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Terug naar je ouderlijk huis

Donderdag 12 mei 2016 - Gianna

Steeds meer hoor je het: studenten die terug keren naar het ouderlijk huis. Ineens ligt daar een huurverhoging op de deurmat en kan je het niet meer betalen.

Naast het geld speelt vaak ook een stukgelopen relatie een rol bij jongeren om weer terug te keren naar hun ouders. Deze groep studenten wordt ook wel ‘boemerangkinderen’ genoemd. Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) deed hier onderzoek naar waaruit bleek dat het percentage terugkerende jongeren is gestegen.

Je valt onder de groep boemerangkinderen als je minimaal 45 dagen zelfstandig hebt gewoond en je daarna weer minstens 45 dagen op het adres van je ouders hebt ingeschreven.

De twintigjarige studente Emma behoort ook tot deze groep en ze deed haar verhaal bij RTL Nieuws.

Wonend bij haar ouders in Heemskerk besloot Emma op kamers te gaan in Amsterdam. Helaas bleek deze zoektocht toch een stuk lastiger dan gedacht en lukte het daarom ook niet om een kamer te vinden. Ze werd telkens afgewezen en bleef dan ook thuis wonen.

Doordat de stageperiode bijna aanbrak was Emma genoodzaakt om een kamer te zoeken vanwege het vele reizen. Uiteindelijk vond ze de juiste kamer voor een mooi bedrag per maand.

In januari werd Emma al op de hoogte gebracht over dat ze na een paar maanden een huurverhoging kon verwachten. Echter viel dit bedrag veel hoger uit dan gedacht, namelijk van 400 euro naar 575 euro. Een fors bedrag die naast het boodschappengeld en schoolgeld moeilijk is op te brengen.

Helaas zit er voor Emma niets anders op dan in de zomer weer terug te keren bij haar ouders. Naast Emma zijn er nog vele andere studenten die om deze redenen weer terug moeten keren bij hun ouders. Het wordt soms voor een student onmogelijk gemaakt om op kamers te wonen.

 

Bron: rltnieuws.nl