741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Test je leefstijl!

Woensdag 12 september 2012 - Merely van der Drift

Dat studenten niet al te gezond leven is nu wel duidelijk, maar hoe kan je ze overtuigen dat ze echt zon slechte leefstijl hebben? Vaak hebben ze het zelf nog geen eens door hoe slecht ze leven of boeit het ze nog geen eens. Stichting testjeleefstijl.nu heeft hier een methode voor bedacht.

Via de nieuwe website www.testjeleefstijl.nl kan je, de naam zegt het al, je levensstijl testen. De stichting hoopt op deze manier de studenten wat bewuster te maken van het leven wat ze leiden. Ook ontdekken de studenten de kenmerken van hun manier van leven en hoe ze er mee om moeten gaan. Uit de ontkenningsfase komen is al moeilijk, maar je leven daadwerkelijk proberen te veranderen is nog moeilijker. Vooral in een tijd dat iedereen maar vet eet en veel drinkt en niet zo zeer op zijn gezondheid let.

De testen worden via school gedaan. De studenten moeten zowel een fitheidstest doen, als vragen over hun lengte, omvang, gewicht, hobby’s enzovoort beantwoorden. Uit deze testen komt er een uitslag, waarna de student zelf een plan moet gaan schrijven hoe ze het probleem aangaan. Een leraar zal dan aan de slag gaan met de student om ook daadwerkelijk de doelen te behalen. Op dit moment kunnen alleen mbo-opleidingen meedoen door drie euro per student te betalen.

Bron: www.mboraad.nl

Trefwoorden:

Studenten Mbo Test Leefstijl