739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


This is it

Vrijdag 28 december 2012 - Merely van der Drift

Net voor het eind van het jaar sluit ik mijn stage af. 20 weken lang heb ik met veel plezier bij Melon Media gewerkt op de redactie-afdeling. Net zoals nog honderden medestudenten is weer een deel van mijn leven afgesloten.

Het was mijn allereerste echte sollicitatiegesprek. Natuurlijk was ik vaker ergens op gesprek geweest voor een bijbaan, maar dat was nooit zo officieel. Ik kwam, zei wie ik was en hoeveel ik wilde werken en ik kon weer gaan. Dat heb je nou eenmaal met zo’n klein dorpje als Brielle. Ons kent ons, dus weten ze al snel wat voor soort werknemer ze hebben. Blijkbaar kwam ik goed over. Toch was dit gesprek heel anders, dan maar een simpel bijbaantje. Ik was bang voor strenge vragen en nog banger dat ze me helemaal niks vonden. Zelf vond ik het gesprek niet goed gaan. Gelukkig vonden zij van wel, want ik mocht komen.

Papieren werden getekend en 13 augustus mocht ik mijn eerste dag beginnen. Drie weken eerder dan dat de scholen begonnen en precies de week dat we nog een beetje zomer hadden. Daar baalde ik wel aardig van, vooral omdat het OV nog op zomertijd reed. Elke dag was ik 4 uur onderweg naar de stage. Gelukkig was iedereen gelijk aardig en had ik het gelijk naar mijn zin. Dat maakte het toch een beetje beter.

Vijf maanden zijn enorm snel gegaan en ik heb heel veel geleerd hier. Er wordt hard gewerkt op de afdeling, maar er is ook veel gezelligheid. Elke middag met elkaar eten en als er iemand jarig is lekker taart eten. Er wordt veel gegeind, echt kantoorhumor hebben ze hier. Het enige nadeel  was het reizen. Ik ga de volgende stage zeker op zoek naar iets in de buurt, al wordt dat erg lastig.

In totaal heb ik rond de 300 nieuwsberichten en 90 columns gemaakt. Ik heb ongeveer 15 interviews afgenomen en een enquête gemaakt, inclusief persbericht over de uitkomsten.  Ik ben aardig trots op mezelf, want ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou schrijven.

En nu ben ik klaar. Een gedeelte is afgesloten en ik begin aan een nieuw hoofdstuk. Het is bijna 2013. Een nieuw jaar, nieuw begin. Het is het jaar van veranderingen. Ik vertrek over iets meer dan twee weken richting Karlstad in Zweden. Vijf maanden lang ga ik me mengen in de Zweedse cultuur en ga ik daar studeren. Ik ben erg benieuwd. Ik zie er erg tegenop, maar ik heb niks te verliezen. Dit wordt een avontuur voor het leven en hopelijk komen er nog velen. Ik wil mijn collega’s bedanken en mijn opvolgster veel succes wensen. Hopelijk beschikt ze over een goede dosis zelfspot, want die heeft ze wel nodig. Ik hoop dat jullie van mijn artikelen hebben genoten. Fijne jaarwisseling allemaal!