739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Thuisstudeerdiploma niet altijd verdiend

Maandag 3 december 2012 - Merely van der Drift

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om elke dag naar school te kunnen. Door verschillende redenen zijn de jongvolwassenen verplicht om thuis te blijven. Je kan gelukkig wel thuis studeren, maar uit onderzoek is nu gebleken dat niet iedereen het altijd verdient om een diploma te krijgen.

Vroeger was het heel normaal om je school niet af te maken. Je ging gelijk aan het werk, of bleef als meisje thuis om voor de kinderen te zorgen. Tegenwoordig heb je voor het makkelijkste werk al een diploma nodig. Wanneer je genoodzaakt bent om thuis te blijven voor een bepaalde tijd, is het moeilijk om daarna een baan te vinden. Er komen steeds meer opleidingen die je via internet kan volgen.

De LOI is misschien wel het meest bekend met hun slagzin “Nederland wordt steeds slimmer”. Ook de NCOI wordt steeds populairder. Handig lekker thuis leren, maar uit driejarig onderzoek is nu gebleken dat sommige studenten te makkelijk hun diploma hebben gehaald.

Het bleek dat de thuisstudeerders 45 procent te weinig tijd besteden aan hun studie, vergeleken bij HBO-ers. Dit is niet omdat ze er zelf te weinig tijd aan besteden, maar omdat de studie gewoon niet meer tijd in beslag neemt. Het aantal studiepunten dat ze krijgen is vaak niet gelijkwaardig aan de studielast ervan. Ze krijgen te snel studiepunten uitgedeeld. De inspectie gaat nu onderzoeken of een thuisstudie-diploma evenveel waard is als een vierjarig hbo-diploma. Er is niet bekend om welke instellingen het gaat.

Bron: nrc.nl