713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Thuisstudie goede oplossing tijdens crisis

Woensdag 27 februari 2013 - Charlotte Portielje

Een van de populairste mbo-opleidingen is schoonheidsspecialiste. Voor vrouwen is het natuurlijk leuk om nieuwe dingen te leren over het uiterlijk en het toe te passen in de praktijk. Naast het thuis leren, heeft een thuisstudie nog meer positieve kanten.

De opleiding tot schoonheidsspecialiste is te volgen in een thuisstudievariant en ook gewoon op verschillende scholen in vol- en deeltijd.  Vooral de thuisstudie is nu erg in trek. De aanmeldingen stijgen hard, blijkt uit onderzoek  van de Metro.

Het beroep is goed te combineren met het zorgen voor kinderen. Daarom beginnen ook veel huismoeders aan een thuisstudie. Vervolgens kunnen zij hun werk gewoon uitvoeren thuis en de klanten thuis ontvangen. Daarnaast hoeven ze geen oppas te betalen wanneer ze moeten werken of studeren. Perfecte oplossing dus. LOI en NTI zijn twee bekende hogescholen met thuisstudies. Beiden merken ze dat het aantal aanmeldingen afgelopen jaar opvallend hoog is.

Naast alleen maar positieve kanten, kan de thuisstudie ook zorgen voor een overschot aan schoonheidsspecialistes over een paar jaar. Veel mensen bezuinigen toch op deze dingen. Laat de crisis dus maar snel over zijn. Dan kunnen we met z’n allen ons uiterlijk weer goed laten verzorgen. En kunnen de huismoeders aan het werk.

 

Bron: Metro