740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tip Van De Maand

Maandag 10 oktober 2011 - Richelle Roth

Een stageplaats zoeken is lastig en je moet met veel rekening houden. Zie een stageplaats als een kans en niet als iets wat je moet doen of wat je even afraffelt om je punten binnen te halen. Een stageplaats is een opstap naar een goede carrière.

Tijdens je studie leer je meestal alleen wat er in het boek staat en wat er verteld wordt in de les. Negen van de tien keer sla je geen eens de informatie op, alleen in je korte termijn geheugen, zodat je net even die voldoende kan halen voor die toets. Tijdens je stage daarentegen, leer je alles toe te passen in de praktijk en leer en ontdek je veel meer. Pak daarom die kans als je gaat stagelopen en pak zelf uit. Op die manier geniet je het meest van je stage. Er zijn veel dingen die je mee kan nemen naar je eerste baan en die goed staan op je cv.

Enkele tips:
Probeer op je stage gemotiveerd over te komen. Hierbij kun je denken aan; initiatief nemen en niet gelijk de deur uit rennen als het precies vijf uur is. Ook is het belangrijk dat je positief blijft, vooral als het gaat om relaties met klanten of via Twitter of Facebook. Feedback is een belangrijk punt in je stage. Je bent er ten slotte om te leren. Ga dus goed om met kritiek en vraag er eventueel om. Zorg er ook voor dat je collega’s je niet vervelend gaan vinden doordat je steeds te laat komt of je echt overal mee bemoeit. Een laatste tip, wees goed voorbereid en vraag het als je iets niet weet.

Bron: Girlscene.nl