739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Stageverslag

Vrijdag 23 november 2012 - Merely van der Drift

Stage lopen is niet alleen een beetje koffie halen heel de dag. Het is hard werken want je moet natuurlijk wel een goede indruk achter laten. Helaas hoef je je niet alleen bezig te houden met je werkzaamheden. Van school moet er een stageverslag gemaakt worden. Niet zomaar een paar bladzijdes, nee een heel boekwerk. Of je het nou wil of niet, iedere stagiair krijgt hiermee te maken. Daarom is deze week het onderwerp: Het stageverslag.

Je kijkt er al weken tegen op, maar je moet toch echt beginnen aan je verslag. Het begin is altijd het moeilijkst, want waar kan je nou mee beginnen? Probeer gewoon rustig stap voor stap elk punt te behandelen. Doe goed je best, anders kan je, net zoals Ricky, weer opnieuw beginnen.

Als je eenmaal bezig bent is het best makkelijk, vooral als je lekker op dreef bent. Probeer er de tijd voor te nemen. Wanneer je vroeg genoeg begint, kan je voor elk punt de tijd nemen en hoef je het niet af te raffelen aan het einde.

Dat moment wanneer je de laatste zin hebt getypt is heerlijk. Eindelijk is het verslag af. Probeer het nog een paar keer na te kijken. Vaak zitten er onnodige spelfouten tussen of kloppen de zinnen niet helemaal. Ook hier moet je rustig de tijd voor nemen. Werk het verslag goed af. Je cijfer wordt alleen maar hoger, wanneer het er ook verzorgd uit ziet. Kijk maar naar Claimy, zij heeft zelfs een 9.4 gehaald!

Nog één tip: Probeer je stage niet af te kraken. Natuurlijk kan het altijd tegenvallen, maar je moet juist blij zijn dat ze jou wilden hebben. Overal leer je wel iets van. Probeer het positieve er van in te zien.

Neem in het weekend een beetje rust, slaap uit, zodat je erna weer keihard aan de gang kan. Hoe sneller het af is, hoe beter. Heel veel succes en fijn weekend!

 

 

 

Trefwoorden:

Stage Tweet Verslag Week