800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de week: Pannenkoekendag!

Vrijdag 28 maart 2014 - Sanne Hofman

Gelukkig, het is weer vrijdag! Vrijdag is altijd de minst erge dag om te gaan werken, naar school te gaan of om stage te gaan lopen. Zeker met dit mooie weekend in het vooruitzicht is iedereen vandaag extra vrolijk. Vandaag is ook een speciale dag. Het is namelijk Nationale Pannenkoekendag! Eet jij vanavond pannenkoeken?

Het doel van Nationale Pannenkoekendag is om de ouderen in Nederland deze dag wat extra aandacht te geven. In deze drukke tijd hebben mensen nog weinig aandacht voor ouderen en de zorg voor ouderen. Ouderen mensen zijn vaak erg eenzaam. Nationale Pannenkoekendag is in het leven geroepen om de ouderen in Nederland even extra in het zonnetje te zetten.

Vooral veel basisscholen doen mee aan de actie ‘Bakken voor ouderen’ op deze Nationale Pannenkoekendag. Kinderen bakken op school pannenkoeken voor ouderen en brengen deze persoonlijk langs om ze lekker op te eten.

Ook op OBS De Griffioen bakken de scholieren vandaag pannenkoeken in de klas. Het jeugdjournaal is ook van de partij om alles te filmen.


In de verpleeg- en verzorgingstehuizen worden vandaag ook pannenkoeken gebakken en gezellig opgegeten.

Tegenwoordig lijkt elke dag in Nederland wel een speciale dag voor iets te zijn. Zo was het van de week al Nationale Geluidshinderdag en Nationale Jonge Ambtenarendag. Morgen is het ook weer een speciale dag.

Toch lijkt het erop dat mensen Nationale Pannenkoekendag alleen maar een goed en leuk initiatief vinden. Veel mensen eten vandaag een pannenkoekje. Hoe eet jij je pannenkoek? Er zijn heel veel verschillende recepten en ideeŽn voor de lekkerste pannenkoeken!

Natuurlijk spelen bedrijven en organisaties weer goed in op deze speciale dag. Ook KLM bedacht een leuke promotie campagne.

Ook Burger King doet mee vandaag!