741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de week: Regeerakkoord

Maandag 5 november 2012 - Merely van der Drift

Het gesprek van de week: Het regeerakkoord. De studenten komen er niet voordelig uit. Studiefinanciering wordt leenstelsel, de gratis OV-chipkaart wordt een kortingskaart en nu gaat de alcohol leeftijd ook nog eens naar 18 jaar. Op internet zijn overal discussies ontstaan. Ook op twitter laten de stagiaires en studenten weten hoe ze erover denken.

 

 

Naast de stufi en de Ov-kaart, wordt ook de maatschappelijke stage afgeschaft. Met deze stage moeten scholieren in de eerste en tweede klas een vrijwillige stage lopen. Zo leren ze om te gaan met vrijwilligerswerk en kunnen ze wat goeds doen voor de maatschappij. Hoewel de ouders voor de maatschappelijke stage pleiten, zijn de meeste scholieren blij dat het afgeschaft wordt.

 

Als laatste wordt nog de alcoholgrens van 16 tot 18 verhoogd. Gelukkig hoeven de aankomende studenten zich daar toch geen druk over te maken. Dankzij de nieuwe plannen en bezuinigingen houden ze nog geen eens geld over om drank te kopen. Bespaar je alleen maar meer geld.

 

Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen mening over de plannen. Veel ouderen zijn voorstanders en de studenten zijn, natuurlijk, tegenstanders. Toch vind ik dat de ouderen iets meer moeten nadenken. Zij zijn ook jong geweest. In plaats van dat ze ons uitschelden voor een stel luilakken, moeten ze terugdenken aan vroeger. Naast je studie blijft nou eenmaal weinig tijd over om veel te werken, dat probleem hadden zij ook. Over luilakken gesproken, misschien moeten ze maar eens gaan kijken wie er op een uitkering teert terwijl die gewoon kan werken. Dan bespaar je pas veel. Maar zoals ik al zei, ieder zijn eigen mening. We zullen nooit overeenkomen en de regering zal het altijd gedaan hebben.

Succes weer deze week en ik hoop dat je hebt genoten van de alcohol, nu het nog kan.