713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de week: Rotterdams nieuwe trots

Vrijdag 14 maart 2014 - Sanne Hofman

Veel studenten kennen het centraal station van Rotterdam als een grote bouwput. Jarenlang werd het station verbouwd, uitgebreid en opgeknapt. Stukje bij beetje was steeds meer te zien hoe mooi en vernieuwend het station eigenlijk werd. Gisteren was het dan eindelijk zo ver: de opening van Rotterdam Centraal!

Gisteren om 14:00 werd het station Rotterdam Centraal, waar jaren lang hard aan is gewerkt, officieel geopend door de onze Koning Willem-Alexander. Het openingsfeest van Rotterdam Centraal duurt nog tot aanstaande zondag. De gehele feestelijke opening wordt georganiseerd door gemeente Rotterdam, de NS en Prorail.


De Koning liet ook even weten dat hij onderweg was.


En dan kan het feest pas echt van start gaan. Rotterdam Centraal is officieel geopend!


Gisteren was het enorm druk op het station en in de stationshallen. De opkomst was erg groot. Veel mensen kwamen de Koning natuurlijk begroeten en veel mensen kwamen naar de verschillende optredens kijken. Het lekkere weer speelde een grote rol bij de grote opkomst. Mensen konden lekker in het zonnetje buiten staan.

In de stationshal waren verschillende acts en artiesten te zien. Zo konden mensen de dans-, toneel- en muziekvoorstellingen bekijken. Aan de gehele opening zat een Rotterdams tintje. Denk bijvoorbeeld aan optredens van het Rotterdams Philharmonisch orkest, Conny Janssen Danst en Codarts. Na de officiële opening door de Koning waren Nick en Simon aan de beurt. Zij verzorgden een mini concert op het grote podium in de stationshal.


Het was een drukke dag, maar het feest is nog niet afgelopen! De komende dagen is er ook nog een heel openingsprogramma in het teken van muziek, dans, cultuur en sport. De ochtenden staan vooral in het teken van sport. Reizigers en publiek krijgen de kans om mee te doen aan een work-out of ze kunnen kijken naar sportdemonstraties in de stationshal.

Iedereen is super trots op het resultaat van het harde werk. Vooral gisteren in het zonnetje stond het centraal station er op z’n mooist bij. Rotterdam Centraal is de nieuwe trots van Rotterdam.

Bedrijven die op Rotterdam Centraal uitkijken hebben het niet verkeerd getroffen. Het kantoor van het AD heeft een mooi uitzicht. Ook de medewerkers zijn trots op Rotterdam en het centraal station.

Ook werd er een mooi gedicht voor Rotterdam Centraal geschreven die massaal gedeeld wordt op social media.