741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de week: Terugkomdag

Maandag 29 oktober 2012 - Merely van der Drift

Iedereen die stage loopt, moet weleens terugkomen naar school. Elke school deelt deze terugkomdag anders in. De ene stagiair gaat een gesprek aan met zijn stagedocent om te kijken hoe het ervoor staat en de ander heeft een bijeenkomst met andere stagiaires om hun ervaringen te delen.

Ik kreeg vorige week te horen dat ik komende week naar school moet voor een terugkomdag. Mijn school heeft het iets anders aangepakt, wij krijgen hoorcolleges en cursussen van mensen die ons veel kunnen leren. Daarbij moeten wij ons stagebedrijf ‘promoten’ en informatie aan komende stagiairs gaan uitdelen. Ik ben erg benieuwd. Ik ben niet de enige die een terugkomdag heeft. Deze stagiaires moeten er ook aan geloven.

 

Scholen plannen niet. Ze houden geen rekening met de leerlingen, maar organiseren gewoon iets wanneer het hun uitkomt. Ik heb er al vaak genoeg last van gehad en deze stagiaire ook.

 

Hoe vervelend het ook is, het hoort bij je stageperiode. Nu iedereen weer uitgerust is van het weekend en sommige van de vakantie, gaan we weer een week hard tegenaan. Ik ga lekker naar de terugkomdag en tentamens maken, ik kan wel iets leukers bedenken. Succes weer iedereen!