741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de week: het is Warme Truiendag!

Vrijdag 7 februari 2014 - Sanne Hofman

Het is vandaag vrijdag en een erg speciale dag. Het is namelijk Warme Truiendag! Deze dag is in het leven geroepen als landelijke ‘bewustwordingsdag’. Het is de bedoeling dat mensen vandaag iets bewuster zijn van het klimaat en energiebesparing. Wat doe jij vandaag? Trek je een lekkere warme trui aan en zet je de verwarming iets lager om zo energie te besparen?

Gelukkig valt het winterweer in Nederland heel erg mee. Met 10 graden is het vandaag een erg zachte dag. Maar toch doen veel mensen mee aan de energiebesparingsactie ‘Warme Truiendag’. Het aantal deelnemers staat al op ongeveer 200.000. Onder andere gemeentes, scholen en bedrijven doen mee aan de actie.


Bedrijf BAM Techniek bv doet ook mee aan deze landelijke Warme Truiendag. Het is natuurlijk leuk om met zijn alle aan zo’n actie mee te doen. Het zorgt voor een leuke sfeer bij collega’s onder elkaar!

Jan de Hoop vindt Warme Truiendag ook een goed initiatief. Hij koos een lekker warme trui uit en vroeg zijn volgers op twitter of hij deze aan mocht.

Ook veel scholen doen mee aan Warme Truiendag. Door de verwarming overal een paar graden lager te zetten, of zelfs uit te doen, worden de leerlingen zich bewust van het energieverbruik en van het milieu. Veel basisscholen doen mee aan de actie.

Ook verschillende universiteiten en hogescholen doen mee aan de bewustwordingsdag. Onder andere Hogeschool Utrecht zet vandaag de verwarming iets lager.

Warme Truiendag is natuurlijk en perfect idee voor een marketing actie. Mac Donalds heeft hier dan ook goed gebruik van gemaakt. Het bedrijf kwam met een speciale actie. De Facebook fans van Mac Donalds kunnen een exclusieve Big Mac trui winnen!