740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de week: eerste stage week

Vrijdag 8 februari 2013 - Charlotte Portielje

Stage lopen is niet bij iedere opleidingen verplicht. Vaak is het wel goed voor je CV of werkervaring. Veel studenten zien stage lopen als een leerzame periode. Vaak nog leerzamer dan de lessen op school. Een groot aantal studenten was deze week begonnen met een nieuwe stage. Een spannende week dus. Valt het allemaal mee? Of juist ongelofelijk tegen? Op Twitter hadden de studenten een uitgesproken mening.

De stage kan net niet zijn wat je had verwacht. En toch zit je er voor een bepaalde tijd aan vast. Joyce ziet in ieder geval erg op tegen haar stage periode.

 

Thuis van eerste stage dag! Dit gaan de ergste 10 weken van me leven worden! Wat een kut stage !!

— 'Joycee ♥ ' (@JoyceeJulioo) February 4, 2013

 

 

Ook de volgende studenten hebben het niet bepaald naar hun zin op hun stage plek.

 

OMG stage was zoo stom ughl

— Rachel. (@_RRRsx) February 5, 2013

Zo saaai pff kut stage

— S' ♥ (@JeGirl68) February 7, 2013

 

 

Als het naar je zin hebt, vliegt de tijd om. Je ontmoet leuke nieuwe collega’s, leert veel nieuwe dingen en voor je het weet is je stage weer voorbij.  Merve, Renee en Kelly hebben een goede keuze gemaakt en hebben het erg naar hun zin op hun stage.

 

Eerste week stage was GEWELDIG! Hou van me klasje, nu al krijg ik e-mail adressen en tekeningen hahah :) twitter.com/xMerve3/status…

— Merve (@xMerve3) February 6, 2013

Morgen nog een half dagje stage en dan zit de eerste week er op. En het is een partijtje leuuukkkkk!!!

— Renee (@rejaatje) February 7, 2013

de eerste stage dag gehad,, en heb het nu al naar me zin ! Ik kom die 20 weken wel door, het is erg leuk en heel erg leerzaam! #kommaarop!

— Kelly Otten (@KellyOtten) February 4, 2013


 

Ook al viel misschien de eerste week tegen. Probeer er dan toch nog alles uit te halen wat erin zit. Als je er het beste van probeert te maken, kan de sfeer misschien toch nog omslaan en is je stage voor je het weet voorbij. Voor de studenten die veel zin hebben in de komende periode, succes en maak er een mooie stageperiode van!