737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Tweet van de week: stress, stress, stress

Vrijdag 31 mei 2013 - Charlotte Portielje

Het leven zit tegenwoordig vol met deadlines, frustraties en werkdruk. Dus stressen is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar voor de stagiairs in het speciaal is dit wel een extra stressvolle tijd. De zomervakantie is in zicht en het afronden van de stage komt nu wel heel dichtbij. De laatste eindverslagen worden geschreven en dit delen de stagiairs via Twitter.

Voel je je opgejaagd, zenuwachtig, zwak, overrompeld en ontdaan? Dan ben je helaas ook één van de slachtoffers die te maken heeft met stress. Esmee en Iris zijn beide slachtoffer van stress. Het komt vaak voor doordat werk onderschat wordt of doordat er te lang wordt uitgesteld. Waarschijnlijk een bekend verhaal voor vele studenten. Stress is een emotie die iedereen wel weg wilt werken, maar makkelijker gezegd dan gedaan.

 

 

Wanneer alles is ingeleverd en je met hard werken iets af hebt gekregen, is er eindelijk een einde gekomen aan de stressvolle periode. Anouck kan nu eindelijk genieten van haar stage.

 

 

Stress brengt soms vervelende kwaaltjes met zich mee. Lieke heeft door de combinatie stress en stage last gekregen van oververmoeidheid. Gelukkig verder niks ergs.

 

 

Valt je iets op aan de Tweets? Deze week komen er alleen vrouwen in voor. Tja, het is algemeen bekend dat vrouwen iets gevoeliger zijn voor stress dan mannen. Uit Brits onderzoek bleek zelf dat vrouwen 67 procent van de week stress ervaren.

Stress heeft voor- en nadelen. Stress kan ervoor zorgen dat je presteert maar het vergroot ook de kans op een hartinfarct. Bij mensen die onder druk werken is de kans op een hartinfarct 23 procent groter, dan bij mensen die geen last hebben van stress. Dus relax en leef onder het motto ‘alles komt goed.’

 

Fijn weekend!