712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de week: gisteren was een drukke dag

Vrijdag 2 mei 2014 - Sanne Hofman

Gisteren, 1 mei 2014, was een dag vol gebeurtenissen. Het was namelijk, naast de dag van de uiterste aanmeldingsdatum voor een nieuwe opleiding voor studenten, de Dag van de Arbeid. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld vierde de mensen deze dag. De dag stond bol van demonstraties en bijeenkomsten. In sommige landen wordt deze dag als een feest gezien, in andere landen gaat het er minder vrolijk aan toe.. Wat deed jij gisteren op de Dag van de Arbeid?

Heb jij gisteren ook stil gestaan bij de Dag van de Arbeid? Was jij bijvoorbeeld aan het werk bij je bijbaantje of op je stage? Of heb je je nog snel ingeschreven voor een opleiding voor volgend jaar? Gisteren was namelijk de dag van de uiterste aanmeldingsdatum voor een nieuwe studie!


Dag van de Arbeid


In ons land blijft het eigenlijk altijd erg rustig op de Dag van de Arbeid. Sommige mensen zijn vrij, anderen gaan juist hard aan het werk. Er zijn vaak verschillende voorlichtingen en demonstraties door heel het land. Eigenlijk gaat het er meer om dat we stil staan bij het werk en de mens over de hele wereld.

In Indonesië waren gisteren, net als in veel andere landen, meer dan 50.000 demonstranten op de been. Er waren ook ruim 16.000 agenten aanwezig om alle demonstraties rustig te laten verlopen. Niet overal verliepen de demonstraties vlekkeloos. Er zijn veel rellen in verschillende landen ontstaan.


In Rusland werd er gisteren juist een groot feest gevierd op het Rode Plein voor het Kremlin. De mensen daar vierden voor het eerst sinds 1991 weer de Dag van de Arbeid.


Inschrijven voor een studie
Gisteren was ook de laatste dag dat aankomende studenten zich in konden schrijven voor een hbo of universitaire opleiding. Sinds dit jaar is die aanmeldingsdeadline vervroegd naar 1 mei. De verschillende schoolinstanties maakten zich een aantal weken geleden nog grote zorgen over het aantal inschrijvingen. Het leek er op dat veel studenten de inschrijfdatum waren vergeten en zich niet meer zouden inschrijven voor een studie.

Uit de laatste cijfers blijkt dat deze zorgen nergens voor nodig waren. Het lijkt erop dat vele studenten zich op het laatste moment alsnog massaal hebben aangemeld voor een nieuwe opleiding. Heb jij je ook op tijd ingeschreven voor een studie? En vond je het een lastige keuze om te maken?