712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Uitslapen Is Fijn, Maar Verslapen…

Vrijdag 25 november 2011 - Richelle Roth

Iedereen heeft er wel eens last van dat hij of zij zich verslaapt. Met school is dit niet zo erg, met stage echter wel. Je wordt beoordeeld op je functioneren en als je je verslaapt, staat dit slordig. Op Twitter kwamen we genoeg tweets tegen, waarin we lazen dat stagiairs zich toch verslapen.

Gelukkig is niet elke werkgever streng. Sommigen verplichten je om de gemiste tijd een andere keer in te halen. Anderen willen liever dat je gewoon rustig aan doet, zoals bij Sariena, en zij maken er geen probleem van. Zo’n werkgever wil iedereen wel!

Verslapen heb je af en toe zelf in de hand. Wanneer je je wekker vergeet te zetten, is het natuurlijk helemaal jouw schuld dat je te laat komt op je stage. Mickey en Niels weten hier alles van.

Ook wanneer je niet meteen opstaat nadat je wekker is gegaan, is de kans groot dat je weer in slaap sukkelt. Misschien is verslapen dan wel juist hèt middel om gelijk wakker te zijn. Zo te zien heeft Ashley hier ook ervaring mee.

Meestal wanneer je je verslaapt, ben je nog net op tijd je bed uit om nog op tijd op je stage te verschijnen. Er zit toch een soort biologische wekker in ons die het doorheeft wanneer we ons verslapen. Dat is maar goed ook, want anders zouden er veel meer mensen te laat op hun werk verschijnen. Zo te zien heeft Jeffrey ook zo’n biologische wekker.

Tja… dan heb je nog de “verslapers” die gewoon geen zin hebben om hun bed uit te komen en zich expres verslapen, zoals Mies.

Pas maar op Mies, dat ze je tweets niet lezen! Voor de rest: gelukkig is het nu weekend en kun je uitslapen. Volgende week nieuwe kansen!