741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Uniek sollicitatiegesprek bij Heineken

Vrijdag 22 februari 2013 - Charlotte Portielje

''Wat zijn je plus- en minpunten? Wat heb je te bieden? Wat maakt jou uniek?'' Iedereen heeft de standaardvragen waarschijnlijk wel eens langs horen komen tijdens een sollicitatiegesprek. De sociaal wenselijke antwoorden was Heineken zat en verzon iets nieuws.

Heineken was opzoek naar een stagiair voor events & sponsorship. Een extreem  populaire vacature. Heineken ontving maar liefst 1.734 sollicitaties. Het bedrijf zag het niet zitten om veel dezelfde gesprekken te gaan voeren, daarom bedacht het bedrijf een sollicitatiegesprek waar je je absoluut niet op voor kan bereiden.

Vanaf het begin waren de sollicitanten al verbaasd over de manier van aanpakken. Na de kennismaking en het schudden van de had, hield de recruiter je hand vast om vervolgens hand-in-hand naar het kantoor te lopen. Na een aantal vragen voelde de recruiter zich niet goed worden en viel plots neer op de grond. Wat doe je als sollicitant in zo’n situatie? Het ging allemaal puur om de reacties van de potentiele stagiair(e)s.

Alsof het nog niet erg genoeg was, ging het brandalarm ook nog af. Dit was een test om te kijken welke sollicitanten de brandweer gingen helpen. Als laatst koos Heineken de drie beste sollicitanten. De sollicitaties werden geplaatst op de website en er kon worden gestemd voor de beste. Guy werd gekozen als beste (deze jongen hielp ook de brandweer).  Tot slot mocht Guy meehelpen bij de opening van Juventus – Chelsea. Ben je benieuwd naar deze sollicitaties? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

 

Bron: Werf&